Corona vaccinatie update – Huisartsenpraktijk Witvoet – Zeist

Welkom bij Huisartsenpraktijk Witvoet

Welkom op de website van Huisartsenpraktijk Witvoet

U kunt hier informatie vinden over de praktijk zoals de openingstijden, afspraken maken, de medewerkers en overige praktische informatie.

Voor meer informatie kunt u de menu-balk bovenaan de pagina aanklikken.

Tevens kunt u zich aanmelden, als u dit wilt, in de persoonlijke patienten-omgeving (zie rechtsboven en tevens in de menu-balk rechts). Wat u hiermee kunt, is: vragen stellen per mail, herhaalrecepten aanvragen en een deel van uw dossier inzien.

Corona vaccinatie update

14-06-2021

De 2e ronde van de Astra Zenica vaccinaties is begonnen. Dit betekent wel dat er iets minder spreekuur ruimte beschikbaar is dus kan het betekenen dat u iets langer moet wachten voor een afspraak of dat u wellicht bij een invaller terecht kan komen die we in nood in zullen zetten wanneer de wachttijd meer dan enkele dagen wordt.

10-03-2021

Het is zover. We gaan vaccineren. We gaan bestellen en de uitnodigingen gaan de deur uit. Vrijdag 19 maart gaan we vaccineren. Op de uitnodiging staan de details

05-03-2021

Helaas zijn de Astra Zenica vaccins vertraagd. Op dit moment wacht Gelderland op de vaccins en zijn wij waarschijnlijk de volgende provincie die aan de beurt is echter is de datum van de volgende levering niet bekend. Zodra we weten wanneer de vaccins binnenkomen zullen we de uitnodigingen opsturen.

We krijgen nog altijd vragen over het Moderna en Pfizer vaccin, maar deze hebben wij niet en wij kunnen er ook niet aankomen. Wij verwachten het Astra Zenica vaccin. Wilt u meer weten over dit vaccin vindt u onder andere hier en hier.

17-02-2021

De huisartsen mogen ook in actie komen binnen de vaccinatie strategie van de overheid. Er wordt afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins per provincie gestart. WIj weten nog niet wanneer we als provincie Utrecht aan de beurt zijn, maar we weten al wel wie ervoor in aanmerking komen.

  • Iedereen met geboortejaar 1956 en 1957, het gaat dus niet om leeftijd maar geboortejaar
  • Iedereen met syndroom van Down
  • Iedereen met een BMI van 40 of hoger en een leeftijd van 18-64 jaar.

Wij weten lang niet van iedereen de lengte en gewicht. Ben je benieuwd of je ervoor in aanmerking komt dan kun je online verschillende BMI calculatoren vinden. Onder andere hier.

Wanneer uw BMI 40 of hoger is neem dan contact op met de praktijk.

01-02-2021

Ondertussen hebben de al een aantal mensen van 85-89jr een uitnodiging ontvangen van de GGD. Deze leeftijdsgroep is als volgende aan de beurt voor de vaccinatie ronde. De mensen die mobiel genoeg zijn zullen door de GGD gevaccineerd worden. Dit geeft wel enige overlap met de mobiele vaccinatie teams die vanuit de huisartsenpost georganiseerd worden om de instellingen/verzorgingshuizen te vaccineren. Voor de 85+ die thuis wonen en niet in staat zijn om naar een centraal punt te gaan kunnen op een later moment door de huisarts gevaccineerd worden. Wanneer dat precies zal zijn is niet duidelijk.

27-01-2021

Het is dan eindelijk begonnen! De eerste Corona vaccinaties zijn gezet, eerst waren de zorgmedewerkers aan de beurt en nu komen de eerste groepen patiënten aan de beurt. We krijgen hier veel vragen over en dat begrijpen we goed want er is veel onduidelijkheid.

Vanuit de overheid wordt voortdurend gekeken naar de beschikbaarheid van vaccins en de eigenschappen van deze vaccins wie wanneer geprikt wordt. Op dit moment is men begonnen om mensen van 90jaar en ouder die in staat zijn om zelf naar een centrale locatie te komen te vaccineren. Tegelijk wordt er een vaccinatie team opgezet om de mensen in verzorgingshuizen en geclusterde woonsituaties (bij bv verstandelijke beperking) te vaccineren vanuit een centrale locatie, dit wordt vanuit de huisartsenpost gecoördineerd.

Wanneer de volgende leeftijdscategorie aan de beurt is en welke categorie dit zal zijn is nog niet duidelijk. Dit hangt dus zogezegd ook af van welk vaccin en hoeveel daarvan beschikbaar is. U krijgt daarvoor vanzelf een uitnodiging in de bus. en u kunt de website in de gaten houden dan zal ik deze up-to-date proberen te houden wat betreft de leeftijdscategorieën.

U kunt meer lezen over de vaccinatie en de strategie erachter via het RIVM of via de rijksoverheid.

13-01-2021

We krijgen steeds meer vragen over de Corona vaccinatie en met name of en wanneer men aan de beurt is. Hierover verwachten we op korte termijn meer duidelijkheid. Door op deze link te klikken leest u alvast meer over de meest gestelde vragen.

01-10-2020

Om de kans op besmetting zo laag mogelijk te houden en om de reguliere zorg doorgang te laten vinden, verzoeken we u het volgende:

  • draag een mondkapje in de wachtkamer
  • kom alleen, tenzij het niet anders kan (vervoer/begeleiding graag bij voorkeur buiten wachten)
  • Wanneer u klachten heeft of contact gehad heeft met een besmet persoon, vragen wij u dit aan ons (tijdig) te melden en niet naar de praktijk te komen.